Wednesday, July 29, 2009

...ulasan...

salam semua.... harap semua dah baca coretan kak hani... dan ambil ingatan saperti mana yang disarankan... harap kita semua bertanggungjawab bukan sahaja pada keluarga malahan pada agama.. tanggung jawab kita pada agama perlu lah diselesaikan begitu juga tanggungjawab kita pada keluarga dan masyarakat... tapi kalu tanggungjawab pada keluarga tak di selesaikan mana pulak nak selesaikan tanggungjawab yang lain2..
diakhir zaman ini banyak dah kita baca tanggungjawab anak2 terhadap kedua ibubapa diabaikan..walaupun kita tahu surga terletak dibawah tapak kaki ibu... semua orang tahu itu semua tapi nak dapatkan nya bukan susah sangat cuma ikut apa yang telah disarankan oleh agama... masing2 tidak mengendahkan tanggungjawab yang perlu dipikul maka jadi saperti ini yang berlaku pada umi...
semua perkara yang berlaku kita ambil pengajaran dan iktibar agar kita semua ingat akan tanggungjawab yang perlu kita laksanakan... kerana kita semua akan ditanya pada hari akhirat kelak..

Tuesday, July 28, 2009

Tanggungjawab

Tanggungjawab...!!!??? kenapa orang susah hendak pikul tanggungjawab...??
hmmmm....kenapa yer...kenapa...???? adakah tanggungjawab membebankan.... ummm...if dah namer tanggungjawab memang membebankan(fikiran sesetengah org)... but for me tanggungjawab is amanah and amanah is tanggungjawab....tapi why certain2 tanggungjawab perlu dipikul oleh orang yang tak sepatutnya...??? I have one question...?? what are more important for man?? family or mother...??? for my opinion mother is more important than family...what I mean is that we know that son after they have been married their responsibilities are increase...they have wife,children to take care and work to do...Beside that, the more important think is if they still have a MOTHER....,this is the really2 important responsibility that they need to take care and focus on especially if their mother in not a good condition. yeah...family,children and work are also important, but MOTHER is more important than everything...why certain men or son do not realize this important responsibility...???? are they think that this is women or daughter responsibility...???

betul...tak dapat di nafikan bahawa tanggungjawab terhadap MAK juga adalah tugas anak perempuan tapi manusia selalu alpa bahawa anak perempuan setelah berkahwin tanggungjawab mereka terpikul keatas family...mereka perlu mengikut suruhan suami...tapi dunia sekarang segala2 nya sudah berubah...terbalik...!!! anak lelaki ambik ringan or dalam kata lain sambil lewa terhadap tanggungjawab mereka...kenapa ini berlaku??? adakah kita semakin dekat dengan kiamat...(itu tidak dapat di nafikan)...tapi sebenarnya segala2 nya terletak dalam diri seseorang...if they realize their responsibility, mereka tidak akan lari or ambik mudah tanggungjawab mereka....as I said before, "tanggungjawab adalah amanah dan amanah adalah tanggungjawab"

menantu juga memainkan peranan penting terutama menantu perempuan...they must understand their husband situation....I malas nak cakap banyak2...ini akan menyentuh sensitiviti sesetengah org...biasa r org melayu...dok berlapik sokmo...nk jage ati org lah kata kan...ati sendiri saper mau jaga...habaq mai...hahahahahha...=p I know that satu hari nanti Hani juga akan berkahwin...jadi seorang isteri,anak,menantu, and ibu...Hani ambik apa yang berlaku sebagai pengajaran untuk diri sendiri and sebagai pengalaman yang berharga....

For my dad...don't worry so much ok...because semua yang berlaku ada hikmah nya...keadaan ni membuatkan anak2 mu lebih matang terutamanya najmi n naufal...sabarlah....ujian Allah terhadap kita....selagi hani tak busy,hani balik tiap minggu....

we must always think positive...that what my lovely umi and ayah told us....if we keep the positive thing, we will become a positive people...
i luve u umi and ayah...mmmmuuuaaahhhhh3!!!=)

sorry...my english is really2 bad...worst...hahahahaha....

p/s: for all my brother...ambik apa yang kita tengah lalui sekarang ini sebagai iktibar and pengajaran untuk diri sendiri....our parent, umi and ayah are more important than everything...keep in ur heart that our parent is everything...tanpa umi and ayah...,siapa kita....tanpa mereka jangan haraplah kita berjaya macam sekarang....memang semua yang nya atas usaha kita sendiri tapi yang paling penting tanpa doa and restu umi and ayah jangan mimpi lah kita boleh jadi mcm sekarang...thank you umi and ayah sebab memberikan segala2 nya kepada kiteorg...terutamanya pelajaran and pengalaman yang tak terhingga...

Monday, July 27, 2009

demam

salam....keadaan kesehatan semua perlu dijaga...sekarang musim demam dan penyakit h1n1 berlaku disana sini... jadi kita perlu menjaga kesihatan dalam masa keadaan begini... cuaca tak menentu kadang2 panas dan kadang2 hujan membuatkan badan kita kurang selesa... banyakan minum ayer suam.. mula tu hari umi demam dan sekarang naufal pula...harap banyakan minum air suam dan kalu boleh kurangkan aktiviti luar buat sementara waktu...
kabarnya jerebu pun maseh lagi berlaku dimalaysia... ini menjadikan tahap cuaca kurang sehat..
penyakit h1n1 berlaku dimalaysia dan maseh belum dapat dikawal... banyak sekolah dan pusat pengajian tinggi ditutup sementara waktu..
najmi yang nak pereksa bulan oktober perlu la menjaga kesehatan dan kalu boleh kurangkan main diluar buat ketika ini....

Saturday, July 25, 2009

coret la....

salam kepada semua.... maaf lambat membuat coretan disini mungkin ada yang belum kesempatan membaca coretan lama... kepada zikri..naufal..najmi cuba la coretkan walau pun sedikit... ceritakan apa yang berlaku disekitar kita...atau peristiwa disekolah mana2 perkara yang kurang senang atau perkara yang menarik...apa cikgu suruh buat ni..ketuk ketampi ke..
harap dapat la kita sama2 menghayati nya... belajar la tulis sikit2 lama lama datang la idea lagi...
kita jangan takut mencuba dan jangan takut salah...
belajar dari kesalahan adalah lebeh baik.moga dari sana kita boleh ingat kesalahan yang kita telah lakukan..
ayah disini sehat walaupun cuaca mula bertambah panas....minggu kerja petang masuk pukul 2 sampai 11 malam...tapi biasanya balek pukul 9 malam... kalu tak de kerja balek awal...semalam jumaat kerja jugak la... dok rumah pun tak de buat apa...

Wednesday, July 22, 2009

hummm...

hummm...tak pe lah ayah tak payah balik...
nanti tak dapat keje kat sini lagi susah...insyaallah hani and ziki boleh jaga umi....cuma risau sikit lah dengan keadaan kesihatan umi tu...ayah jangan risau2 sangat yer...hani,zikri,naufal, and najmi ader...ni semua ujian untuk kita kan ayah...kita terima lah seadanya...mungkin ada hikmah di sebalik semua ini...ayah sabar and jangan risau-risau yer...nanti ayah balik dah tak der keje pulak...huhu...ayah doa dari jauh and hani doa jugak kat sini...

22hb july

salam semua...harap semua sehat disamping sibuk dengan tugasan harian mengikuti kuliah dan klas disekolah... najmi sibuk dengan peperiksaan percubaan... syafiq sibuk dengan exam nya... naufal sibuk dengan kerja sekolah yang tak kehabisan...hani dan zikri sibuk dengan kuliah masing2... moga tabah menghadapi nya... umi sibuk dengan kerenah maknya..kuatkan semangat...
ayah tak la sibuk sangat...umi tak berapa sehat kerana semuanya nak dibuat seorang diri... masalah orang gaji tak selesai hingga ke hari ini... ini semua ada lah kerja anak laki2 bagi menjaga emak nya tapi dipikul oleh anak perempuan.... apa dah jadi manusia dizaman ini.. ayah pun kurang faham... masing2 katanya faham agama tapi sebaleknya... tunggu la satu masa ayah akan bersuara juga... sabar pun ada tahapnya...
terima kaseh kepada hani dan zikri yang balek hujung minggu ... dapat la juga umi rehat bila anda ada membantu....ini semua menjadi pengajaran pada anda bila dewasa kelak...perlu tolong menolong antara satu sama lain...ayah nak balek cari kerja kat malaysia amat sukar sekali kerana disana kerja memang kurang..jadi kena kerja kat sini dulu buat sementara waktu....

Sunday, July 19, 2009

19hb July 2009

salam semua...ni hari adalah hari peristiwa israk mikraj... sama2 la kita menghayati peristiwa ini...mengambil pengajaran apa yang berlaku semasa nabi s.a.w naik kelangit... beliau melihat apa yang berlaku di neraka...jadi kita perlu la bersiap sedia menghadapi mati...akhirat adalah kehidupan yang kekal abadi...dunia ni adalah sementara sahaja... persiapan akhirat perlu lah dari persiapan dunia...
hari ini warga abu dhabi cuti..tapi ada juga yang kerja ....ayah pun kerja kerana kontraktor kerja..kalu duduk rumah pun nak buat apa... lepak je atas katil...cuaca kurang panas sikit dari selalu dan tak berangin..
dikedai2 masih lagi terpangpang iklan summer sale..tapi sale di malaysia lagi murah jika dibandingkan disini...ini kerana semua barang2 di import dari luar maka harga agak mahal sikit..disini cuma yang murah air dalam tin sahaja maseh lagi 1 dirham...restoran makanan ringan pun banyak juga saperti macdonald.. kentuky fried chicken..burger king....starbuck...harganya ikut harga dalam dollar kerana ramai pelancung datang kesini...

Friday, July 17, 2009

Senior's property

Senior's cat =)


Another pic of this cat.





~memory of mid seven~

sambung lagi..

Ini hari jumaat cuti... hari ahad pun cuti juga..keran israk mikraj... dalam kalender jatuhnya hari isnin.. tapi tengok anak bulan jatuhnya hari ahad...
Cuti begini ramai la manusia dibandarberjalan2 sambil membeli barang dalam masa summer sale...Macam dah jadi bandar india pulak kerana ramainya masyarakat india disini...mereka suka melepak ditepi bangunan dan juga dijalan2 raya...
Cuaca panas dan berangin juga membuatkan pasir halus berterbangan...ini membuatkan jarak pandangan adalah dekat sahaja...namum begitu keadaan begini tidak dihiraukan bagi mereka yang suka berjalan2..
kami sebilek hanya duduk dirumah je...masing lepak diatas katil dengan laptop masing...ni hari masak tomyam ayam.... beli seekor ayam dengan harga 11.50 dirham... kawan2 makan nasi beriani... katanya dia suka nasi beriani tu... bangla yang masak.. ada bau bangla sikit la...

...sambung lagi...

Ini hari jumaat..hari kelepasan bagi warga abu dhabi..hari ahad di umumkan cuti kerana menyambut israk mikraj..pada kelender israk mikraj jatuhnya hari isnin tapi melihat anak bulan jadi jatuhnya hari ahad...
Hari cuti begini ramai la warga abu dhabi berjalan2 dibandar..tak tau apa yang dicari...walaupun cuaca panas tapi masih ramai yang berjalan2 mencari sesuatu yang diingini..yang ramai tu orang india..pakistan..filipina..Dah jadi macam new delhi ...terlalu ramai orang india disini...mereka suka lepak ditepi kedai dan ditepi2 jalan..
orang filipina pun ramai juga tapi tak la suka melepak ditepi jalan.. mereka suka berjalan2 entah kemana destinasi nya pun tak tahu..
Nampaknya buah kurma dah mula masak... ditepi jalan ditanam pokok kurma..macam pokok kelapa sawit di malaysia...cuaca agak panas dan berangin.. ini membuatkan pasir halus berterbangan... jarak pandangan pun tak jauh...
Ni hari masak tomyam ayam.... makan seorang je..member lain makan nasi beriani... dia tiap2 hari makan nasi beriani tu..kata nya sedap.....dah cuba makan rasanya tak la sedap sangat..kurang enak bau nya ada bau bangla sikit... memang pun beli di kedai bangla...

Wednesday, July 15, 2009

....dari abu dhabi....

good for all the short notes...hope every person from the little house on bangi have a little time to read...keep on writing my kids...
Jangan la kita lemah semangat menghadapi semua dugaan hidup...exam di universiti adalah salah satu dugaan yang kita semua hadapi...ada banyak lagi ujian hidup yang akan kita semua hadapi nanti...harap kita tabah menghadapi nya...doa selalu pada ALLAH...jangan lupa solat dan ngaji quran..

sekarang baru ayah perasan bahawa disini walaupun masjid banyak tapi azan nya adalah sama saja setiap waktu masuk solat.Bukan macam di malaysia suara azan tu tak sama waktu diantara masjid atau surau.Bermakna azan disini serentak bagi semua masjid atau surau.
Pengangkutan disini adalah bas dan teksi.Sebelum ini tambang bas adalah percuma.Baru enam bulan lepas tambang bas dikenakan cuma 1 dirham sahaja.Jauh perjalanan tak dikira. Tambang teksi mengikut meter dan jauh perjalanan.
Parking adalah masalah utama disini. Tempat parking adalah sukar sekali.Jadi terpaksalah mereka yang ada kenderaan parking kereta ditepi jalan2 utama...
Cuti yang berkaitan dengan islam saperti maulud nabi.. israk mikraj..awal muharam..semua nya ditentukan dengan melihat anak bulan dulu...kita bila nak puasa dan raya je baru nak tengok anak bulan...

Mystical Spaniard

For some reason, I wrote this weird title.............sigh. It doesn't mean anything nor will related to any spanish ever lived. Wakakaka -_-.

Yep, still in exam season. Whenever I blogging in this site, not the other. It always because I feel extremely bored, not having idea blast or something.

In midst of exam sesason, though I know I'm become bit more lonely and inactive in web world; it cannot be helped. Since it Semester Examination, my head reset to 'make yourself invisible at least at techy brane' If someone find this blog quit gibberish, you right; it is gibberish. [For more information, please 'wiki' brane. You'll find it's meaning]

Ayah wrote about abu dhabi. Kaknie wrote about some guy with long name to spell. So, let me wrote something nice =)


Ever hard of TED? It stand for Technology, Entertaiment, Design. It basicly an annual conference made by several unique mind to present their work or their piece of information.

I found it really amusing. This because since little I've always wander 'where exactly do great mind met. and when they do, how they show their work to be more understandable'.

I'm no fond with theme related conference [such as engineer MUST only enter engineering conference, whereas doctors only interested in medical related stuff]

History show us many time that great mind doesn't attach to 1 dicipline only. Take Avicenna and Leonardo Da vinci, they both excel in each one dicipline. But they also enjoy other thing [Avicenna open school of philosophy and mind you if you didn't know Leonardo actually invented scissor]

Back to TED, it quite nice actually to see they do something like piece of artificial intelligent based on bottle and pipe, yerp BOTTLE AND PIPE! Even pipe now can think for a little bit.

Where I found this cool website? Believe it or not, it from some personality gamer. Yeah, you should broaden your horizon little bit, my dear reader. Gamer nowdays do know more then button-mashing.

Anyway, TED is cool site. Be sure to check it out [www.ted.com]


p.s:1) umi, zik, nopal, nami= write la sumthing!!!
2) kaknie= buang ar gambar kucing kat atas tuh. mende2 la dier tulih satifaction. It vexing.
At least upload ar gambo kucing kite ke.
3) ayah= abu dhabi is a good composition. write more. =)

Tuesday, July 14, 2009

NEW STORY IN NEW SEMESTER

I take 6 subjects in this semester which are psychology communication,advertising,foundation,western news network,intro to electronic media and radio production...poyp2 jer...huhu...I hope that I can do it better in this sem compare to last sem...huhu...
wawa...hani...,every semester you have a same aim that want to be "rajin" but why that every semester you "malas2" jugak...huhuhu...
I really2 hope that this sem person who name HANI BT ZAHARIN will work hard...PLZ HANI!!!...
Don't be lazy again and don't play around again like previous sem...PLZ3!!!...(this is my hope for every semester.But it does not work)hahahaha...pdn mke sendiri pointer tak naik2...lalala...
so plz HANI...wake up girl!!! you are not stupid but you are lazy bum2 girl...hak3....=palways want to play around...and last jd tensen dekat2 exam...padan muka sendiri...hahaha...=p
so...,don't be lazy again and focus to your study...AMIN...

p\s:hahahaha...everyone plz give me motivation especially my ayah n my umi...

CHAIYOK2!! hani...HANI can DO IT!!!...
yeah...
~TQ~

Sunday, July 12, 2009

abu dhabi......

....tulisan gunakan huruf besar sikit kerana senang sikit nak dibaca...kalu kecil mungkin tak ramai yang suka membacanya...

Oleh kerana kerajaan abu dhabi banyak wang maka projek pembangunan berjalan dengan lancar walaupun negara lain dunia menghadapi masalah ekonomi.. tapi disini saperti biasa je...macam tak de masalah ekonomi...projek yang ayah buat pun bernilai 3 billion,,,jaraknya lebeh kurang 3 km...nak jadikan jalan termahal didunia...
highway ini dibuat ditengah bandar abu dhabi... consultantnya adalah dari US...
Consultant ini lah sahaja yang dilantik menjadi consultant bagi semua projek kerajaan abu dhabi...ia telah berhidmat disini lebeh dari 15 tahun....
Pekerjanya ramai dari India.. pakistan..filipina... kami bertiga adalah pekerja yang pertama dari malaysia...Orang malaysia semua nak gaji tinggi jadi sukar nak bekerja dengan company ini..kalu nak ikutkan tak lah rendah bayarannya..ok la dalam keadaan ekonomi begini... dimalaysia pun dah tak ada projek yang boleh memberi bayaran yang tinggi macam ini...cuma kita perlu bersyukur apa sahaja rezeki yang Allah telah beri...

Friday, July 10, 2009

abu dhabi....

...sebelum meneruskan coretan ini... disini ayah ingin mengingatkan anak2 supaya selalu peka terhadap apa2 yang berlaku disekeliling kita...untuk dijadikan iktibar dan pengajaran pada kita.....ini semua menjadikan kita lebeh matang untuk menghadapi hidup yang penuh dugaan...

Di abu dhabi ini masyarakatnya berbilang bangsa yang datang untuk mencari rezeki.Kebanyakan dari India..Filipina...Pakistan...Mesir...Tapi masyarakat India memenopoli semua bidang...Kedai2 ..pejabat swasta kebanyakan orang India..Orang Filipina di kaunter pasaraya...orang pakistan sebagai pemandu teksi dan lori...Ada terjumpa orang Mesir bekerja sebagai pengawal..Menurutnya dia belajar di universiti Al Azhar Mesir dalam bidang syariah..kerana tidak ada kerja ditempatnya maka datang lah kesini mencari rezeki..
Walaupun gaji tak seberapa tapi untuk mendapatkan sesuap nasi maka datang juga lah..Sewa rumah disini agak mahal.kalu sewa dgn agensi maka harganya mahal.Tapi agak sukar untuk mendapatkan sewa terus dari tuan punya rumah.
Cuaca disini ada 4 musim..Sekarang ini musim panas..Kerajaan telah memberi peraturan bahawa musim panas kerja2 luar hanya sampai pukul 12 tghari. Kemudian sambung waktu petang dari pukul 3 ptg.Mana2 yang melanggar peraturan akan didenda 25 ribu dirham seorang.

Thursday, July 9, 2009

abu dhabi

abu dhabi sebuah bandar baru... ia dibangunkan dalam masa 10 tahun sahaja...masih lagi pesat pembangunan nya...ia ibu negara emirate...emirate terdiri dari enam negeri ia itu...abu dhabi..dubai..sharjah..al ain..raikhaimah...fujurah...kita cuma kenal dubai dan abu dhabi sahaja..
negeri2 lain kurang terkenal kerana kurang maju sikit...tapi dlm proses nak membangun..
abu dhabi pengeluar minyak yang terbanyak diantara negeri2 tersebut maka projek pembangunan berjalan pantas...
semuanya nak buat....tapi semuanya dibuat oleh pakar2 dari luar negara...dari US...maka tidak ada pakar dari negara islam yang diambil...semua nya mengharapkan mat salleh je...kalu mat salleh ni tipu dia orang pun percaya je la...
kadang bila difikirkan kesian juga negara2 arab..semua bergantung pada mat salleh...kurang percaya negara islam....

bersambung..

abu dhabi

abu dhabi sebuah bandar yang baru dibangunkan dlm jangka masa 10 tahun sahaja...semua bangunan melebihi 15 tingkat sepanjang jalan dibandar nya.jadi kebanyakkan orang disini tinggal didalam apartment...macam sarang burung....anak2 kecil tiada tempat untuk bermain...maka kawasan lapang sikit jadi tumpuan...masjidnya banyak...depan.. belakang..ada saja masjid... setiap kali solat waktu penuh juga masjidnya...tapi kebanyakkan orang luar...orang tempatan ada juga tapi boleh dikira...

kebanyakkan pendatang adalah dari india dan filipina...ada yang tinggal disini lebeh 20 tahun...tapi masih tidak dapat kerakyatan...memang gitu dinegara2 arab memang susah nak dapat kerakyatan..bukan macam malaysia 15 tahun tinggal sudah dapat kerakyatan...

SEHARIAN DI HOSPITAL

Salam, ni nak coretkan di sini kisah semalam. Semalam dari pagi sampai petang hani dan umi duduk hospital. Nak tahu sebab apa...?? Sebabnya tok ada 2 appointment...hahahahha...tu jer sebabnya...bukan hani or umi yang sakit..hehe...alhamdulillah kami semua sihat..hehe..

Penat seh sehari suntuk duduk kat hospital tu. Kalo dapat baring tak per...wakakakaka...Kesian tok letih dan penat dia menunggu..hehehe... Yang buat lambat tu medical lah...bayangkan appointmen pukul 11.30 tapi dapat masuk bilik doctor around 1pm...perh...!! Masak tunggu beb...siap hani boleh fikir2 lagi nak makan per untuk tengah hari...Mi kari or Nasi Ayam...Last2 hani makan nasi campur...wakakakakaka...Di sebabkan lama dan lapar, umi tengok lembu makan rumput kat tv pun umi boleh kata "sedapnya dia(lembu) tu makan"...umi...,biar betul...tahap critical dah lapar umi tu...hahahahaha...

Doctor kata tok dah boleh makan..yang kelakarnya pas kuar dari bilik doktor tok kata dia mimpi pak ngah belikan capati...You know what my granny mean...That mean she want to eat capati...adoyai tok...doctor kata tok boleh makan makanan yang lembut2 jer baru,tak lah sampai tahap capati...wakakakakaka...tergelak umi,hani dan nurse...hahahaha...agak2 lah tok...hehehe...cian tok saya,dia teringin capati...hehehe...

Then tok have another appointment at 2.30 pm...Lagi satu kepenatan nak tunggu tu...huhuhu...Nasib tak lama sangat macam tadi...ampun pak,yg tadi tu kok lama bangat sih...huhu...Around 4 pm kami pun balik...Then singgah pasar malam beli lauk..hehe...
And the important thing is umi masak KARI KETAM...hahahaha...lalala...ketam2...hehehe...=D

Tuesday, July 7, 2009

HABIBURRAHMAN EL SHIRAZY

Di atas permintaan ramai(ceh..padahal ayah n syafiq jer...wakakakaka) hani mengepost lagi di sini...
K..Kali in sy nak mengstory about Habiburrahman El Shirazy...beliau nie yang sy tahu serba sedikit actually sgt sedikit ialah penulis novel AYAT2 CINTA...sy n umi(my mom) dah jtuh hati atas semua karya2 dr beliau...al kisah nye bergini:

Sy tonton filem ayat2 cinta yang sgt popular tu..sy suka sgt2 cita tu...sbb dier lain dr yg lain...kwn sy bg th bahawa filem n novel ader sedikit perbezaan...sy pun teringin sgt2 nak bc novel ayt2 cinta...sy pun search lar kat tenet for that novel cz that time I have no money to buy the book...wakakak...cian gle kn3...=p pas dah dpt tu bersengkang mata r duk depan laptop membaca...skt mata ooo...pas abs bc tu..pergh...best gle doh...xdpt d nafikan...pas tu hani nampak novel tu kat alamanda...hani pun teringat nk beli nak hadiah kat umi...pas umi habis baca umi pun dah berkenan ngan novel karangan beliau..

knp kami dua beranak berkenan ngan penulisan2 beliau...sebab yang utama ialah novel2 beliau berunsurkan keislaman...sangat2 menyentuh jiwa dan memotivasikan diri kita utk jadi yang lebih baik..zaman sekarang ni sangat2 susah nak mencari novel2 islam tuk pembangunan jiwa. Yang selalu di pasaran novel2 cinta org kaya with org biasa or miskin...boring..hehe...

so,bila jumpa novel2 bercirikan keislam yg memotivasikan kita...,itu satu kelainan...dua dalam satu...islam n motivation...=D...

so...me n my mom suggest kan try lah baca novel2 dari beliau...tak menyesal punya...buat saper2 yang tak suka baca novel tu sampai mati pun kata tak best if tak try... always try and explore the new thing...ilmu ALLAH luas sbb tu we must always try n explore new thing..

(hahaha...hani aper lah yang ko tulis nie...harap2 aper yg ko nak sampai kan org phm...biasa lah...ayat org x reti mengarang...berterabur...wakakakak...=p)

Thursday, July 2, 2009

Please select your difficulty........................... You have select 'Freaking hardcore'

'Waaaa?!!!!' I'm reply. What the hell with this? How come ...................................................................

And the rest fill with the player feeling resentment to himself. Hehe. That's what happen today. With little adjustment the situation. Biochemistry exam. Simply saying, it come not as I intended, I imagined how it should've been.

Maybe I'm pretty weak at momorizing at thing and such [ just imagined you need to remember bout 30 people name Razak at the back but to distinguish them, the front name that does matter]

What your hardest paper your ever eccountered in your life? To me, I'm eccountered nothing yet. This Biochemistry now and then really amuse me, how can that someone making an exam harder when you thought 'This is the hardest, nothing can see as difficult as this' And then BAMM, next semester final examination paper bringing to you another freaking hard paper.

It just, they keep coming and coming. To reviewer, this amuse me how creative they are. But as student, I'm having nightmare.

Well, what past is past right? Nay, what past show in the present and will shape the future.


This seems like nagging kind of blog..................................IT IS



-memory of freakin biochemistry paper by Syafiq Zaharin-


WELCOME...


HIRO


CHANTEK


WELCOME to the new word Chantek n Hiro...
Ni anak kucing baru kitaorang...umur dier baru sebulan...
Si Chantek n Hiro ni punya lah nakal terutamanya Hiro tu, nakal teramat..hehe=D
Chantek ni pulak half persian(^_^)v
besh ner dapat kucing half persian...walaupun tak full persian half pun jd lah...hehehe..=p
Btw, Chantek ni cacat sikit. Kaki die panjang sebelah...cian dier..tapi tak per kami semua tetap sayangkan Chantek=D..
Hiro ni pula kalo di kurung dalam sangkar sekejap pun suaranya boleh dengar satu rumah...punya lah bising minta di lepas...nak melasak lah tu aper lagi...hehe...
Kalo dibandingkan Hiro, Chantek nie lagi kuat bising ner..hehe...Btw, welcome Chantek n Hiro...

Wednesday, July 1, 2009

Tomorrow umi birthday...!!

Tomorrow is umi birthday (2.7) hehehe...ayah cakap dengan hani tak payah beli kek beli makanan jer makan...tapi umi kater ader lak ayah kater tak yah beli kek..umi nak cheese kek...hahahha...hani pun kater hani nak cheese kek gak...huhuhu...tergelak besar la kami dua beranak ni dalam keter...ala umi, beli jer...hehehehe...umi kater nak beli kek tu tunggu time ziki balik lah...bagus gak cadangan umi tu...tapi minggu nie ziki tak sure lagi balik ker tak...ummm...kalo ziki tak balik terpakse lah beli time ziki x der...sory ziki chayang...hehehe...

Btw,happy birthday umi...ingat nak bagi kek n flower kesukaan umi tapi tengah sengkek lah umi...hehehehhe...hope kedai mi rebus yg umi dah lamer teringin nak makan tu bukak esk...pls...tomorrow is my umi birthday...pls2 open the kedai...huhuhu...=)

for my brother Zikri n Syafiq...we all miss u so3 much...huhuhu....mlm nie msj umi tau wish birthday...sekali lagi..happy birthday umi chayang...mmmmuuuuaaahhhh3...!!! chayang umi sgt....

;D

Luse nak pekse ar!!!!!!

Dah ar luse nak pekse.

Hey, the name syafiq. Second son.
Seriously, x tau nak tulih ape. Dah ar luse pekse!!!!!!!!!!!

Damn it, this is how you become when your brain say no but the paper say must.

Just for notice, my examination will take place for a month.



................................................................That's all, bye2.