Monday, November 30, 2009

Kan dah......................




Hamek ko............. kan dah......... (sila JGN isi ruangan kosong dengan perkataan ubahan sendiri.)



Sekali nopal cakap, habis sume entry dier review....
Sekalung tahniah diucapkan pada nopal yg beri nafas len skit kat blog nih. Asik2 kitorg jek, so stail tulis pon dah paham la camner.


Pepatah diingati smpi zaman skang sbb dier betol. Contohnye blog nopal nih, "diam2 ubi berisi".

Capik ble bace entry nopal nih rase bes lak. Naper? sbb dier x boring. Padat dan lengkap.


N nopal pon wat capik terpikir, naper hero tuh sume 5 ketul jer? (cybercops dier ader 4 org je) Nak cakap tak cukup kaler, bersepah je ada lg. Ungu ke, kelabu ke, dll.

Sunday, November 29, 2009

Sekian Lama....

salam semua,

first of all,
maaf kalo nk dihitungkan agk2nya kira2 sebulan jugak la
naufal x buka blog keluarga,kalo buka pon sekadar buka,
tak sempat nak baca kepala pon da pentau , dok melilau sana sini...
haha..

second one ,
untuk post2 b'kenaan raya haji/aidiladha/korban/etc tuh
hehe =D kata2 ayah umi mmg naufal setuju 100% sbb kena dengan cara pemikirn
naufal pun,huhu,moga2 kata2 bonda tak saya lupakan..bukan apa,ini semua
untuk kebaikan diri individu jugak...umi ayah memainkan peranan dgn sgt baik,
alhamdulillah syukur sangat2 dpt 'parents' mcm ni (smalam naufal tgk
drama ke ape tah,lps cter nur kasih,dorg x tgk pon,mmg byk sgt beri pengajaran,
antara watak dlm drama tu sheila rusli) hehehe =) bg post abg syafiq tu ,
haha , mmg kesian + lawak + best !!! sanggup pak arab tu beli kmbing
bwk balik guna motor je ( ni la dye nmenye korban ) , and 'bout kmbing
dah tinggal tengkorak after dinner tuh,haha,sebenarnya kmbing pon nk maen
nyorok2,bosan dok tgk org lalu lalang..hik3!

third,
mmg semua post dlm blog ni bile dibaca satu per satu,sgt sedih,
rasanye mengalir ayaq mata den...nk ckp pasal ape naufal sedih..hurmmm..
tak payah la kut...nk tau keee..? nk ea? oke la oke oke ~ haha,ermm ermm
pertama pasal watak(yg ayah post tuh), kedua pasal puisi (yg umi post),
ketiga pasal kambing(yg syafiq post),keempat pasal peramah(yg kak hani post),
kelima pasal melicinkan pinggan(yg nami post),keenam...keenam...mana yg keenam??
haha,pndai2 la pkir ape yg naufal mksd kan tu,jgn amek hati...

forth,
about "apa yg kitorg tgk masa kecik2"...just wondering,why most but not all
the superhero were five only in each story...pelik la,takkan la orang
jepun tu saja2 nak buat only "5" superhero...mcm ade benda tersirat
je yang dorg nk bagi tau...hehe xD

fifth,
jwpn kpd persoalan "ape pengalaman korg sebelum hari raya haji??"...
well,pengalaman naufal berlaku sehari sebelum hari raya haji...
cternye mcm ni..on the way nak balik umah,tgh tunggu train, n then
train pon sampai,skali tgk2 train yg smpai tu train "sardin"..haha..
so,just let it go n wait for another train..then alhamdulillah dpt train kosong..
lepas tu naik la dgn hati yg gembira...smpai dkt hentian di negara kajang tuh,
lame bebenor la train tu dok berhenti,tgk2 train tu train shuttle..dia
nak patah balik pergi sungai buloh,so terpaksa la turun.. perghh , hilang
gembira gua dpt train kosong =[ [pengajaran bukan semua benda best mmg btul2 best,
tapi kalo ayat kwn naufal,ceni bunyi nye,bukan sume awek cantek tu
bagus (mksdnye lengkap la,dgn akhlak nye dgn akidahnye n bla3) ]
back to my story..dah turun dkt kajang tu dok tunggu train x smpai2 ,ade
la dekat 20minit tunggu...last2 bincang naek teksi je la...
and then amek teksi gi ktm ukm...ngatkan dpt teksi oke2 je..
tgk2 dpt teksi "gila"...mksdnye dye xde lesen teksi la sbb just pkai
kereta biasa je...biler naufal tanye dye ckp " a'ah keje part time je"..
dah la mcm tu,dpt pulak gelaran 'aggresive driver' dari kami sbb
org laen baru salah skit dah hon2,marah2,tunjuk jari hantu kat pemandu lain..
tak tau ape nk jdi dgn dia tu,moga2 dia dpt hidup yg bhgia aje aminn...

sixth,
tahniah kpd nami dpt 3A,bak kata buku, LA TAHZAN! = JANGAN BERSEDIH....
heheheheeee =D naufal ngan kak hani dp 2A je tau...oke sekali lagi
naufal setuju dengan kata2 / motivasi / pemangkin semangat ayah kepada naufal
and also my siblingsssss...naufal rasa kenapa Allah tak bagi kita
pekerjaan yang kita mahu kerana bila kita dpat kerjaya yang kita
mahu sudah semestinya kita akan bekerja dengan bersungguh-sungguh and
bila kita dah dapat kerjaya yg diimpikan , maybe kita akan lupa daratan(sombong)
,tak bersyukur,dok hidung tinggi 24jam...hidup kat dunia ni memang susahh
sangat kerana Allah nak menguji kita benda yang lebih apa yg mampu kita
lakukan..hal ini disebabkan Allah nak menaikkan level kita sebagai
seorang hamba di atas muka bumi ini..bila naufal diuji dengan pelbagai
masalah satu je naufal ingat ..jengjengjeng... "naufal,kita ni memang la
akan sentiasa ada masalah,mana boleh tak de,sebab kita dihidupkan
di dunia ni sbg seorang HAMBA ,kalau hamba takde masalah tu bukan
namanye hamba...yang penting kita dapat selesaikan masalah tu dgn baik"
kata2 ni naufal dengar semasa 14 tahun,awal form two and naufal ingat
sampai sekarang sebab bila tiba waktu naufal diuji dan naufal ingat
kata2 tu , semangat untuk menghadapi ujian tu terus naik serta merta..
hehe =D
to umi..umi2 rasa2nya ade tak bakal chef keeee....?hahaha... teringin sgt
nak jdi bakal chef..hik3!

Saturday, November 28, 2009

Selamat hari raya KORBAN !

Berkorban dari pandangan mana???
haluan kanan atau kiri???
berkorban menuntut banyak kehendak
jika seleweng korban hanya tinggal memoir di bawa angin
berkorbanlah jiwa raga bukan sekadar makan dagingnya saja
korban daging serap zat tingal hampas cuma
korban punya seribu macam sebab
yang penting korban utuk pencipta
yang payah korban perasaan jiwa
korban sangka menyangka
korban itu jika di laksana
tenang dan aman jiwa
berkorbanlah jiwaku yang sakit


SALAM EID AL ADHA

Bukan kanak2 lagi..

salam semua... hari korban baru saja berlalu..dalam masa sehari beraya semalam bermacam macam cerita yang didengar..ada yang cerita berulang ulang berlaku..ada cerita yang menarik dan tak kurang juga yang kelakar bila didengar...
jadi ayah berharap semuanya itu menjadi pengajaran kepada anak2 untuk menilai mana yang baik dan mana sebaleknya...kerana perkara ini akan berulang ulang ceritanya tapi pelakun nya berlainan.. cerita nya dan skrip nya lebih kurang sama je... tanya lah umi yang sudah menempuhi cerita2 begini bertahun2...jadi disini kita boleh lihat sikap masing2 dan sikap kita macamana nak mengatasi perkara begini supaya kita tak terikut2 dengan watak yang kita lihat kurang senang...bukan nak kata kita punya sikap semua nya bagus tapi kena lah kita cermin diri sendiri juga...adakah kita ini bertegur sapa... adakah kita ini juga selfish.. adakah kita menghormati orang yang lebeh tua.... sama2 lah kita fikirkan... dan janganlah kita cepat mencari kesalahan orang tapi takut2 kita pun sama dengan mereka...harap2 tak begitu... oleh itu jangan kita fikir bahawa kita maseh kanak2 lagi untuk berkata sesuatu hal kita lihat kurang senang...cakap lah dengan berhemah... tegur lah cara berhemah dan kalu tak boleh juga jadikan panduan agar kita tak jadi saperti mereka...bagi lah tahu adek beradek agar kita semua tak bersikap demikian...umi pun sudah memberi pengajaran kepada anak2 semua.....dengan bergaul dengan berbagai ragam manusia akan mematangkan kita tentang penghidupan yang akan semua tempuhi nanti...

Friday, November 27, 2009

huhu...Salam semua...hehe...dah lama tak tulis kat cini...ni nak cite psl hari raya...ni I nak story kat U all semua..tetibe lak rini terlebih peramah kat semua...huahuahua...diri sendiri pon cam tak percaya...wakakaka...berkata pada diri sendiri,"dulu kan aku pendiam,cam ner leh jadi pembising nie..kompiu2..hahaha" =p...

lagi satu teringin sangat nak tengok and baca cerita KETIKA CINTA BERTASBIH...huhu...nak cari gak sampai dapat..hehe...

p/s: gambar raya nanti I upload k.
: NUR KASIH last malam nie...yahoo...akhir ner..hehe...

sedikit sebanyak lirik lagu dari KETIKA CINTA BERTASBIH...sila hayati dan fahami..=)

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

WoW!

Hye!Cube Teka Nie Sape?Budak Yang Selalu Malaz Nak Tules Blog!Name Dier Namy!!!!ehhehe....hye semua...akhir nye budak ini tules jugak bende kat blog keluarge nie...hehehhe....namy yang ajar kaknie camne nak buat gambar kat atas nie....hehehhe....budak nie buzy sikit sbb kena menjalankan aktiviti memakan.....supaye pinggan itu licin!!!ok la tu je kowt nanti kalo ape2 namy taip kat sinie!!!bubai!!!
:)

Thursday, November 26, 2009

Eid Adha




Salam.

Raya Haji nak dekat [esok la!!!]
Cme nak story-mory ar kat korg. Seblah umah capik [betol2 seblah tingkap je] dorg buat store tmpt simpan/tempat jual biri-biri utk disembelih esok. Tuhan je ar tau camner bau dier.

Seb baek bilik capik terletak bhgn blakang umah. Kawan capik yg ddk depan tuh bau ar selalu 'keindahan', 'kewangian', dan 'keharuman' bau kambing biri2 tuh.

Pastuh, satu ari capik tgh jln nak blk umah. Capik nmpk yg dorg sdg sibuk membeli kambing2 tuh. Bkn dorg ader lori nak bwk kambing tuh blk. Tp dorg buat cam gambar diatas. Bwk ngan motor.

Tapi stail laen skit ar. Dorg ikat kaki kambing tuh and dorg letak kat bakul grocery. Pikir2kan la.


1 lg citer. Kelmarin, capik dinner kat luar. Masa jalan pergi tuh ader ar seekor kambing depan kedai daging. Hidup lg, siap mendengus kat kitorg. Ble abes jer dinner, jalan tpt sama gak. Pastuh kambing tuh da ilang, tinggal TENGKORAK kambing je. Sikit punya laju org keje sembelih, melapah kambing tuh. Uish2, ntah2 masuk dlm dinner capik kot kambing tuh?


Pengalaman SEBLOM raya aji capik 2009.


APER PENGALAMAN SEBLOM RAYA AJI KORG?

Selamat Hari Raya Aidil Adha

salam...Esok Jumaat kita akan menyambut hari raya aidil adha atau hari raya korban..masing2 pun tahu kenapa dipanggil dengan istilah tersebut...kalu tak tahu bertanya lah pada yang tahu... kita disuruh berkorban apa sahaja tak kira wang ringgit atau tenaga..kalu tak de wang kita berkorban dengan tenaga.. cuma yang penting keikhlasan...jadi sebagai anak2 kita hendak lah berkorban untuk ibu bapa dengan tenaga yang maseh ada... jadi untuk persiapan hari raya ini kita kena lah berkorban dengan menolong umi didapor atau mana2 kerja yang perlu dibereskan...jangan hanya dibuat oleh seorang je... sama2 lah bantu membantu...kalu dari kecil kita tak tolong menolong maka sampai tua pun kita akan bersikap demikian... kita dahulukan keluarga kemudian baru orang lain...dahulukan mereka2 yang hampir dengan kita...jangan keluar sana sini tanpa faedah...sikap begini ayah kurang senang...ayah mahu kita sama2 bantu membantu tak kira apa jua pekerjaan...
hidup ini yang penting adalah mendapat keredhaan ibu bapa...terutama ibu...kalu ibu tak redha maka tak bermakna hidup ini.ayah datang kerja disini pun berkorban jugak untuk mencari rezeki untuk keluarga.
Moga sambutan hari raya disambut dengan penuh kesyukuran...

Tuesday, November 24, 2009

Kenangan lalu

Iya la,ada je kenangan lalu yg seronok dan masih segar di ingatan.bagi umi kenangan masa kecik tak bnyk yg tersimpan mungkin faktor usia atau sbb2 lain entahlah,yg pastikenangan yg segar lagi sesudah kahwin & dengan anak2.mungkinkah kenangan yg kekal bila kita rasa seronok dengan keadaan itu?nak juga tau tpi umi mmg seronok dengan suami & ank2 harap perasaan tu kekal sampai bila2,amin.apa pun bagus kalau kenangan dengan adik beradik mmg elok diingat.ok buat masa ini,umi nak selit sajak untuk chantek!

Kalau aku mampu hantar kau ke syurga akan aku lakukan,
Biar empat kaki mungilmu berlari2 keriangan,
Biar ekormu yg gebu terkodek2 kegembiraan,
Tapi hari ini aku hentikan masa buatmu,
Sungguh aku tak tahu adakah nyawa yg telah di kurnia tahan ini
patut ku hentikan penderitaannya.
Pedih melihat deritamu lalu aku pulangkanmu ke pangkuannya.
Maafkan aku kerana melakukannya.
Chantek

Saturday, November 21, 2009

Apa yg kito kitorang tgk masa kecik2

Salam.

tgh2 bc buku, capik bkk ar youtube. tetiba teringat lak cerita2 lama yg capik, zikri and maybe nopal pon tgk gak kot.

1)Cybercops


2)maskman


3)flashman


4)jetman (nih mase capik dah skola agama. ssh nak tgk.)


5) Thundercats



ble ingat balik, mmg best waktuh2 camtuh. tgk citer camnih pon x bosan. ader lg cam ninja turtles, tomatoman etc.

Friday, November 20, 2009

YA YA YA !BETUL

betul seperti di beritahu oleh ayah tu,mmg itu lah asam garam hidup mmg dalam 100% di tany tentang kerjaya umi rasa dalam 70% akan menjawab begitu.itu ikut survey tak rasmi umi lah.macam umi dulu ada beberapa cita2 seperti wartawan,usahawan,guru tapi yang jadi nya IBUAN ha ha ha.opps!DR jadi juga tapi DR haiwan,x bertauliahlah.tapi mmg bnyak lah hikmahnya umi rupanya jadi guru pada bakal wartawan.bakal DR,bakal ahli fizik dan ada 2 bakal lagi insyallah.kalau nak kata bab susah kerja macam umi ni yang nampak macam tak ada apa2 pun susah juga.menuntut banyak komitment,sebab tu lah umi buat sajak melambak2 sebagai motivasi diri.macamanapun semua anak dah buat umi rasa bangga dan bersyukur cuma masih tetp mendoakan anak2 berjaya terutama yang 3 orang tu.biar bila umi bangun dari tidur yang panjang nanti menghadap hakim di mahkamah Agung umi akan bangun dengan bangga menjawab umi dah jadikan umat islam orang yang berguna.mungkin ayah pun rasa begitu juga,tak gitu ayah?ok buat kali ini sampai jumpa lagi.opps! di masa lain umi tulis sajak yang di tulis Khas untuk si chantek kesayangan kita

Thursday, November 19, 2009

Tanggungjawab

salam...pertama diucapkan tahniah kepada najmi kerana dapat 3A dalam upsr...harap bertambah rajin lagi belajar kerana banyak lagi exam yang akan ditempuhi kelak..ini baru permulaan dan banyak lagi yang datang hingga keperingkat universiti pun maseh ada exam lagi.
Yang penting sekarang adalah tanggungjawab kita sebagai pelajar untuk mencapai cita cita kita...walaupun cita cita pada mula berlainan tapi akhirnya bila di universiti dapat course lain...ini ada hikmahnya yang kita tak nampak..dan bila kita dah masuk satu2 bidang pengajian maka terpaksalah kita harungi samada susah atau senang...yang penting kita dapatkan ijazah dahulu dan jangan lah difikirkan dahulu nanti kalu kerja akan jadi begini atau begitu...tanggungjawab kita adalah menghabiskan pengajian dahulu...masalah kerja kita fikirkan selepas dapat ijazah nanti...dulu semasa ayah bekerja disaudi ada berfikir kalu aku dapat kerja di abu dhabi akan malas nak pergi kerana semuanya mahal...tapi kita merancang Allah menentukan semuanya..pada kita tak bagus tapi disisi Allah itu adalah terbaik untuk kita...ada juga lepasan ijazah dlm engineering tapi akhirnya kerja cikgu...lepasan doktor akhirnya jual air dimesir...lepasan akaun akhirnya jadi chef....kerja dimana2 pun banyak cabarannya tapi yang penting tamatkan dahulu pengajian kita lepas baru fikirkan masalah kerja....ayah dulu nak jadi lecturer je malas jadi surveyor ...buat kerja sana sini tapi Allah telah tentukan jadi surveyor....terima lah dan bersyukur..hikmahnya dapat pergi sudan..saudi buat haji..pergi paris...abu dhabi...
Kita cuma merancang tapi Allah yang menentukannya..itu adalah pilihan terbaik untuk kita...

KENANGAN TERINDAH




Hanya tinggal kenangan....

Kenangan membawa maksud peristiwa lampau yang tidak dapat di ulang kembali tetapi hanya boleh di kenang. Di sini hani ingin menceritakan satu kenangan terindah hani. Memang banyak kenangan terindah, tetapi kenangan yang ni hani rasa sangat special. Iaitu Kenangan bersama Chantek (Our lovely cat forever.) argh...sdh3...Chantek sangat special bagi kami semua.Sebabnya dia sangat rapat dengan kami dan kami sayang sangat kat dia sebab dia sakit dan banyak lagi sebab. Kami terpaksa "PUT IT SLEEP" coz kami tak sanggup tengok die menderita. Bila teringatkan Chantek, hani teringatkan Shiro. hani teringat macam mana hani suap dia minum susu time kecil(oleh sebab die sakit so, mak die xnak bagi die susu.), balik dari uia must cari die dlu, umi mandi kan die....Chantek I MISS U SO MUCH...dah3...lain kali sambung...tak tahan sedih ='(...hanya gambar sahaja yang mampu kami tatap di kala rindu menebal...LOVE U...

Monday, November 16, 2009

Cuti .....

salam semua...cuti sekolah dan cuti semester universiti hampir tiba kini... minggu ini adalah minggu terakhir nami disekolah rendah dan lepas tu kesekolah menengah... hari selasa 17hb nov najmi mendapat penghargaan Peningkatan dalam pembelajarannya..tahniah diucapkan...adalah sedikit kenangan dari sekolah rendah.. naufal last day form 4 pada hari rabu.. zikri dan hani last day exam pada minggu ni juga..harap kalian menggunakan masa cuti ini dengan lebeh bermenafaat...gunakan sepenuh masa dgn aktiviti yang bermakna...naufal bulan desember dah nak mula tuisyen...harap dah tahu paper mana yang nak ambil tuesyen...najmi banyakkan membaca buku berbahasa inggeris...
next week hari raya haji...harap masing2 dapat membantu umi dalam semua kerjanya...dgn ini meringankan sikit bebannya..umi tu dah tak larat ..kalu kalian tak tolong sapa lagi nak tolong...raya mungkin ramai juga tetamu yang datang menziarahi tuk...jadi kenalah bantu mana yang patut..
kat sini dah mula masuk musim sejuk...waktu solat pun dah banyak berubah..malam lebeh lama dari siang..ayah next week mungkin pindah bilek..jadi nak dapatkan internet mungkin mengambil masa jugak...syafiq pun dah ada internet dan musim sejuk telah pun bermula.. moga sehat selalu dan be happy...

Friday, November 13, 2009

Family



"And if one thing family does it is believe, against all odds, in the best of each other"

Selamat pagi (?!) Tatkala halim othman menjadi dj HotFm sementara Fara sakit lutut, tatkala pemain Algeria dibaling batu di Cairo, hamba ini menulis.

Dah xder tajuk laen, saje je nak tulis. Lg pon, terdgr quote bes nih dari satu film; citer psl abang dier yg playboy, tp adek dier ttp percaya abg dier. Pastuh org tanye pasai apa, dier jawab ayat diatas.

Selalu gak kwn2 gue tanya " Ko asal xbalik? xrindu family ke?" Rindu tuh ader ar skit2, tp gue nak kumpul rindu byk2 skit biar bes blk sekali gus, wakakakakaka. Lg pon, dah besa kot. Sejak ayah kerja sudan mase gue form 3, berpisah dr keluarga dah x jd satu rintangan bg kite suma.

Sume dah ader keje masing, nak study ar, tunggu result UPSR la, nak SPM ar. So, moga berjaya bg sume yea.

Dah xder idea nak tulis.....

salam lagi sekali

salam buat semua yang di sayangi.lama tak menulis bukan apa bila tinggal sendiri terlupa pula nak sign in macam mana maklumlah kalau bukan bidang dan jarang membuka blog mmg gitu.tambahan pula usia dah makin meningkat banyak sel2 yang dah out.
keadaan dah macam biasa aje,tinggal menunggu keputusan najmi tak berapa lama lagi.hari ini agak mendung hujan turun renyai2 gitu jugalah hati ini bila mandikan si chantek dengan air panas hari ini air matapun turun mencurah2 sebab nak suruh zikri bawa dia ke klinik untuk 'PUT IT TO SLEEP' rasa kejam pulak lihat dia tak tentu arah tiap hari macam dalam kesakitan tapi nak melepaskan dia macam ni la mungki sebab dia se ekor kucing kalau sakit kita tak faham curahan hati nya.bila lihat dia tidur dengan gelisah hati berkata iya lah nnt umi beri kau masa utk tidur dengan tenang.itu lah serba sedikit tentang chantek lepas ni kalu dengar perkataan cantik tentu teringat kenangan bersamanya.

Kiranya mungkin ku lawan arus ini
akan ku teruskan perjuangan
tetap ku cuba melawannya makin ku harung
makin deras arus mendatang
tidak juga mahu ku biar tuboh longlai di hempas arus ini
masih lagi ku lawan arus itu yang penuh dengan bangkai2
kiranya ku masih harus melawan arus itu
ku perlukan keajaiban
yang dapat menegakkan ku dari terus hanyut di bawa arus

Saturday, November 7, 2009

Masa berlalu..

Salam semua... dah lama tak membuat coretan di ruangan ini...baru balek dari bercuti dimalaysia selama 23 hari...tapi macam 2 hari je rasanya..tu lah dikatakan akhir zaman masa berlalu terlalu cepat..tapi bila duduk diperantauan rasanya lama pulak menunggu nak balek bercuti...mungkin kat sini tak sesibuk dimalaysia...disini masa banyak dihabiskan lepak diatas katil je..tambahan sekarang musim sejuk dah nak mula jadi malas nak keluar jalan2..kalu musim panas pun tak keluar jugak...keluar cuma pergi kerja atau kemasjid...masing2 sibuk dgn exam dan naufal baru habis exam jumaat kelmarin...nami result akan keluar next week kot...lepas tu masuk lah sekolah menengah...hani dan zikri maseh bertarung lagi dgn examnya..
Bila dilihat sekali imbas maka kita dapati masa berlalu terlalu cepat..kadang2 tak sempat nak mengejarnya...

Monday, November 2, 2009

Esok, Lusa, dan Tulat

Hehehehhe, pinjam tajuk umi jap.

Semalam jadi memori, hari ini penuhinya dengan penuh erti, esok nikmati hasilnya menanti.

Wakakakka, power tak ayat? Mesti kagumas kan?

Saje je nak menyebok tulis balik. daripada xder wat paper sangat. 'Esok' selalunye merujuk kpd hari yang akan berlaku selepas 12 tgh mlm. Laen la bg mereka yg keje shift malam, esok dorg ble dorg bgn tido.

'Esok' jugak membawa seribu keputusan. Sume yg kite dah buat 'semalam' dan 'hari ini' akan ditunjukkan pada keesokan harinye [bkn btol2 hari esok, literally hari esok]

HIdupkanlah hari ini supaya esok hari tidak menyesal nanti. =)